Onko freelancer hyvä valinta?

freelancer

Moni asiakas on miettinyt osto- tai hankintapäätöstä tehdessään, että miksi käännöspalvelu kannattaa hankkia freelancerilta suuremman käännöstoimiston sijaan? Olenkin joutunut vastaamaan näihin arveluihin useaan otteeseen, joten tässä muutamia seikkoja, joiden takia freelancer eli itsensätyöllistäjä tai kevytyrittäjä on hyvä valinta. Näkemykseni ovat laadittu käännösalan näkökulmasta, mutta ovat toki sovellettavissa myös muille toimialoille.

Freelancerin plussat

Freelancer on ketterä toimija, joka pystyy usein reagoimaan asiakkaan tarpeisiin hyvinkin nopeasti. Tämä on seurausta mm. siitä, ettei freelancerilla ole taustalla organisaatiota, jonka asiantuntijoita tarvitaan mm. työmäärien ja muiden tarjoukseen sisällytettävien kulukomponenttien arviointiin, vaan freelancer pystyy arvioimaan kulut ketterästi ja nopeasti. Tämä tarkoittaa usein myös sitä, että varsinainen toteutus voi alkaa aikaisemmin.

Osin edelliseen viitaten, freelancerin laskutushinta on usein kilpailukykyisempi kuin suuremmalla yrityksellä. Tämä on mahdollista, koska itsensätyöllistäjän ei tarvitse kattaa laskutushinnassa suuremman organisaation kuluja (mm. toimitilakustannukset, hallintohenkilöstön kulut), vaan freelancer toimii itsenäisesti ilman kuluiltaan raskasta koneistoa. Tällaisen toiminnan mahdollistavat mm. erilaiset laskutuspalvelut, ketterästi toimivat yhteistyöverkostot ja etätyöratkaisut, jotka ovat freelancertoimijoiden suosiossa – niin myös minun.

Freelancerilta saat oikeasti henkilökohtaista palvelua. Voit olla hänen ainoa ja tärkein asiakas pitkään aikaan, jolloin hän tekee takuulla parhaansa, että saat sitä, mitä olet tilannut. Freelancerille on myös tärkeää, että olet tyytyväinen lopputulokseen –  saatathan tyytyväisenä asiakkaan päättää tilata palvelun myös toisen kerran. Myös erilaiset työsuorituksen toteuttamiseen liittyvät joustot onnistuvat paremmin ketterästi toimivan freelancerin kanssa.

Freelance-työn taustalla voi olla monia syitä

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä. Palkkaamalla suomalaisen freelancerin, veroeurot jäävät kotimaahan, eivätkä valu monikansallisten yritysten omistusrakenteiden kautta veroparatiiseihin. Monelle freelancerille työskentely itsensätyöllistäjänä ei ole suinkaan oma valinta vaan taustalla voi olla työmarkkinoiden myllerryksestä johtunut väliaikainen työttömyys, johon freelancer -toiminta tarjoaa mahdollisuuden mm. ylläpitää työssä tarvittavia ammattitaitoja. Lisäksi, freelancer -toiminta on eräs keino sovittaa perhe ja työ yhteen – kaikkien elämäntilanteeseen ei välttämättä sovi säännöllinen työaika. Onpa freelancerin tausta millainen tahansa, edustaa hän omaa osaamistaan omilla kasvoillaan eikä piiloudu organisaatiorakenteiden taakse. Tilaa siis seuraavan kerran freelancerilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Top